Info In 1991 ben ik afgestudeerd als beeldhouwer/plastisch vormgever aan de AKI te Enschede. Daar lag de nadruk op ruimtelijk en conceptueel denken. Op de academie en ook daarna als zelfstandig kunstenaar heb ik met name ruimtelijk werk gemaakt met een verscheidenheid aan materialen en technieken. Het was een tijd van experimenteren, mislukken en op nieuw beginnen. Hierdoor heb ik een grote kennis van materialen en technieken ontwikkeld. Dit kwam mij later zeer van pas bij mijn werk als decorontwerper/theatermaker van kleinschalige kinder-producties en als rekwisiteur bij de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. De enorme hoeveelheid aan mogelijkheden van materialen en technieken in mijn ruimtelijke werk beperkte mij tenslotte in wat ik wil uitdrukken. In 2004 begon ik met airbrushen, (grote doeken met name hondenportretten) dat ging geleidelijk over in werken met olieverf. En dat werd echt een uitdaging voor mij. Het schilderen met olieverf is een proces waarin je gaande weg een hele hoop beslissingen moet maken om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Het is een soort boetseren met verf, laag over laag toevoegen, weghalen, en duwen. Het geeft uiteindelijk enorm veel diepte. En vrij plotseling is het ineens klaar. Op aanvraag begon ik met het schilderen van portretten in opdracht. Eerder probeerde ik zo precies mogelijk een foto na te schilderen, nu probeer ik steeds losser te werken en laat mijn penseelstreken graag zien, ook het werken met paletmes zie ik meer en meer als een nieuwe uitdaging. Na uw bezoek geïnteresseerd geraakt?…Heeft u nog vragen of opmerkingen ?
Marjan Genot Moeshof 18, 7161 AS Neede. Tel: 0643029981 Website: mg-visualart.nl Email: mgenot3@gmail.com
Info In 1991 ben ik afgestudeerd als beeldhouwer/plastisch vormgever aan de AKI te Enschede. Daar lag de nadruk op ruimtelijk en conceptueel denken. Op de academie en ook daarna als zelfstandig kunstenaar heb ik met name ruimtelijk werk gemaakt met een verscheidenheid aan materialen en technieken. Het was een tijd van experimenteren, mislukken en op nieuw beginnen. Hierdoor heb ik een grote kennis van materialen en technieken ontwikkeld. Dit kwam mij later zeer van pas bij mijn werk als decorontwerper/theatermaker van kleinschalige kinder-producties en als rekwisiteur bij de Nationale Opera & Ballet te Amsterdam. De enorme hoeveelheid aan mogelijkheden van materialen en technieken in mijn ruimtelijke werk beperkte mij tenslotte in wat ik wil uitdrukken. In 2004 begon ik met airbrushen, (grote doeken met name hondenportretten) dat ging geleidelijk over in werken met olieverf. En dat werd echt een uitdaging voor mij. Het schilderen met olieverf is een proces waarin je gaande weg een hele hoop beslissingen moet maken om tot het uiteindelijke resultaat te komen. Het is een soort boetseren met verf, laag over laag toevoegen, weghalen, en duwen. Het geeft uiteindelijk enorm veel diepte. En vrij plotseling is het ineens klaar. Op aanvraag begon ik met het schilderen van portretten in opdracht. Eerder probeerde ik zo precies mogelijk een foto na te schilderen, nu probeer ik steeds losser te werken en laat mijn penseelstreken graag zien, ook het werken met paletmes zie ik meer en meer als een nieuwe uitdaging. Na uw bezoek geïnteresseerd geraakt?…Heeft u nog vragen of opmerkingen?
Marjan Genot Moeshof 18, 7161 AS Neede. Tel: 0643029981 Website: mg-visualart.nl Email: mgenot3@gmail.com
SCHILDERIJEN SCHILDERIJEN TEKENINGEN TEKENINGEN MINIATUREN MINIATUREN THEATERVORMGEVING THEATERVORMGEVING DIVERSEN DIVERSEN
Marjan Genot
Marjan Genot